Laster Hendelser

ALLE ARRANGEMENT

Spanias beste viner: Bodegas Mauro & Bodegas Maurodos | Nick & Jonnies (Gaffel&Karaffel)

mars 25 - mars 27 | kr. 1.195

Hendelse Navigation

Spanies beste viner:Bodegas Mauro & Bodegas Maurodos 
Nick & Jonnies – restauranten på Gaffel&Karaffel

Det er Matthew Roberts som har jobbet med familien i en årrekke som kommer og presenterer vinene fra Mauro & Maurodos

Tilgjengelig: onsdag, torsdag og fredag under Stavanger Vinfest 25. – 27. mars
Pris: kr. 1.195,-
Kl. 19.00 – 22.00
Her blir det servert viner fra begge vineriene sammen med 8 småretter som passer til vinene
( Større grupper kan få egne rom )

Om Bodegas Mauro

Fra området Castillia Leon rett utenfor den vestlige delen av DO Ribera del Duero. Den første årgangen i 1978, ble karakterisert som en kultvin. Eier er legendariske Mariano Garcia og hans to sønner Alberto og Eduardo.Det er nesten umulig å gi en kort beskrivelse av Mariano Garcia og hvilken rolle han har hatt i spansk vinhistorie . Han kom rett fra et fullført ønologi studie i Madrid, til jobben som sjefsvinmaker, men hans familie hadde allerede jobbet ved Vega Sicilia i over to generasjoner. Mariano var ansvarlig for 30 årganger Vega Sicilia fra 1968 til 1998.
I sin tid på Vega Sicilia introduserte han nye og mer moderne produksjons metoder, som å korte ned på eikefats lagring og beskjæring i vinmarken.
Det er ingen tvil om at Mariano`s periode hos et av Spanias beste vinhus gav han en helt uovertruffen kompetanse om området Ribera del Duero & Castilla Y Leon, hvor de fant de aller beste vinmarker, med små høyt liggende parseller med gamle vinstokker.
Historien og kvaliteten på vinene gjør at Garcia familien er høyt respektert som en av Spanias mest berømte vinmakere, men familien har også stor kjærlighet til gastronomi og gode restauranter.

Om Bodegas Maurodos
Bodegas Maurodos ligger i det prestisjefylte kult-området D.O.Toro i nordvest Spania. Toro er kjent for det ekstreme kontinentale klimaet med påvirkning fra Atlanterhavet. 3000 soltimer pr år resulterer i mye varme, godt modne druer og gode forhold for vinstokkene. Familien Garcia kjøpte vinmarker rundt byene Pedrosa, Villaester og San Roman Hornija. Her eier de ca 30 ha. Vinmarkene har en perfekt eksponering og ligger i skråninger som gir et unikt mikroklima.

Detaljer

Start:
mars 25
Slutt:
mars 27
Kostnad:
kr. 1.195
Hjemmeside:
http://www.gaffelogkaraffel.no

Sted

Gaffel & Karaffel
Øvre Holmegate 20
Stavanger, 4006