STAVANGER VINFEST 27 - 31 MARS 2019

Events

Stavanger Vinfest·Hendelser·Winemakers dinner: Allegrini, Spiseriet torsdag 8. mars

Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Winemakers dinner: Allegrini, Spiseriet torsdag 8. mars

8 mars @ 19:00 - 22:00

Velkommen til et flott arrangement på Spiseriet torsdag 8. mars kl. 1900!

Det blir aperitiff og 4-retters middag med gode drikkeparinger til kun kr. 1495,- – bordbestillinger på post@spiseriet.no.

Allegrini er blant de mest kvalitetsbevisste vinprodusentene i Veneto. Det er kombinasjonen av tradisjon og innovasjon som har gjort Allegrini til en ledestjerne innen italiensk vin. Enkeltvinmarksvinene La Poja, La Grola og Palazzo della Torre høster hvert år lovord fra vinskribentene, mens deres Amarone, Valpolicella og Soave viser at Allegrini også behersker
områdets tradisjonelle vinstiler.

Vingården så dagens lys på 1600-tallet, og har siden starten vært anerkjent som en av områdets beste vingårder, midt i hjertet av Valpolicella Classico. I dag ledes familieprodusenten av
søsknene Marilisa og Franco Allegrini, og de eier 100 hektar vinmarker i Valpolicella. Franco er vinmaker, mens Marilisa har ansvaret for markedsføring og PR. Med sitt fokus på kvalitet fortsetter de å fascinere vinverdenen med sine elegante og originale viner. Det var imidlertid deres far, Giovanni Allegrini, som startet kvalitetslinjen sammen med ønologen Franceschetti på 1960-tallet.Vinene fra den tiden regnes for å være blant de aller beste fra Valpolicella.

Allegrini mottok utmerkelsen «Winery of the Year 2016» av Gambero Rosso. I tillegg til merkevaren Allegrini eier de også Corte Giara (Veneto) og to vingårder i Toscana; Poggio al Tesoro (Bolgheri) og San Polo (Montalcino).

Detaljer

Dato:
8 mars
Tid
19:00 - 22:00

Sted

Spiseriet, restauranten i Stavanger konserthus
Sandvigå 1
Stavanger, 4007 Norway