STAVANGER VINFEST 27 - 31 MARS 2019

Events

Stavanger Vinfest·Hendelser·Winemakers dinner: Bodegas Muga, Spiseriet 9. &. 10. mars

Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Winemakers dinner: Bodegas Muga, Spiseriet 9. &. 10. mars

9 mars @ 19:00 - 10 mars @ 22:00

Velkommen til flotte arrangementer på Spiseriet fredag 9. og lørdag 10. mars fra kl. 1900! Forskjellige bordsettinger.

Det blir aperitiff og 4-retters middag med gode drikkeparinger for kun kr. 1495,- – bordbestillinger på post@spiseriet.no

Bodegas Muga ble grunnlagt av Isaac Muga i 1932. Han startet med en liten bakgårdsbutikk i byen Haro, hvor både produksjon og salg ble gjort i samme lokale. Gradvis bygde han opp virksomheten til det som i dag er et av Riojas mest anerkjente vinhus. Fortsatt holder de til et steinkast unna de originale lokalene i Haro, men nå i området ved byens jernbanestasjon; Barrio de la Estacion.
Bodegas Muga drives i dag av barnebarna Emanuel, Juan og Jorge. Helt fra starten valgte de å jobbe utelukkende med viner av høy kvalitet. Blant annet har de satt en ny standard for vintypene Crianza, Reserva og Gran Reserva, da de lagrer vinene sine lenger enn de fleste. Egne vinmarker og fat laget på vinhuset er to sentrale elementer for å forstå husets vinstil.
Bodegas Muga eier 220 hektar vinmark i Rioja Alta og leier ytterligere 120 hektar. Vinhuset er tradisjonelt, men er på ingen måte fremmed for å ta i bruk ny teknologi. De sverger til gamle prinsipper som de har gode erfaringer med. Blant annet blir all vin klaret med eggehvite, de jobber økologisk i vinmarken, og druerester fra produksjonen lages til kompost, som i sin tur brukes som næring til vinplantene. De har tre dedikerte bøtkere ansatt på fulltid, som lager alt som brukes av fat.
Vinstilen er i krysningen mellom det moderne og det tradisjonelle: Muga Reserva er en fruktdreven og energisk Reserva med tydelige undertoner av fatkrydder. Gran Reservaen Prado Enea er burgundersk i stilen med et klart jordsmonnspreg og en transparent frukt. Torre Muga har et mer moderne uttrykk og er kraftig med mye frukt, fatkrydder og en fast struktur.

Detaljer

Start:
9 mars @ 19:00
Slutt:
10 mars @ 22:00

Sted

Spiseriet, restauranten i Stavanger konserthus
Sandvigå 1
Stavanger, 4007 Norway