Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

ALLE ARRANGEMENT

Burgund Winemakers 29. mars på Gaffel & Karaffel

mars 29 @ 19:00 - 23:00 | kr. 995,

Winemakers dinner med Vincent Girardin
i Vinbaren på Gaffel & Karaffel

Kun 40 plasser
Kr. 995,- inkluderer 3 retters meny med vinpakke.

BURGUND WINEMAKERS

Helaften for Chardonnay & Pinot Noir Lovers…:)
Vi får besøk fra Vincent Girardin Fredag under Stavanger Vinfest.

Her har vi satt sammen en 3 retters meny med vinpakke.
Her får vi servert Superfriske og elegante Chardonnay , og fruktige deilige Pinot Noir.

Kun 40 plasser 
Kr. 995,- inkluderer 3 retters meny med vinpakke.


Om Domaine Vincent Girardin

Vincent Girardin startet sin virksomhet med meget beskjedne 2 hektar vinmark i 1980. Da hadde familien produsert vin i hele 11 generasjoner i Burgund, riktignok i nokså begrenset målestokk. Da faren trakk seg tilbake kort tid etter, arvet Girardin ytterligere noen få hektar vinmark i tillegg til de to han selv allerede opererte.

Siden den gangen har den energiske og driftige Girardin økt virksomheten, i første rekke takket være det omfattende oppkjøpet av vinmarkene til Clerc-familien i Puligny-Montrachet i 2001-02. Tidligere hadde Girardin kjøpt druer fra Clerc, følgelig hadde han ikke hatt full kontroll over behandlingen av og arbeidet i vinmarkene. Ved dette omfattende oppkjøpet sikret Girardin seg blant annet tilgang til en stor andel av den absolutte kremen av hvitvinsmarker i Burgund, i tillegg til at Girardin fra og med 2002-årgangen fikk full kontroll over både vitikultur og vinifikasjon. Vinmarkene drives i dag etter et nøye fastlagt økologisk mønster uten kunstgjødsel og kunstige plantevernmidler. Dette har ytterligere bidratt til å øke kvaliteten og særpreget på porteføljen.

Det produseres i dag nærmere 50 forskjellige hvite viner i spennet mellom Bourgogne Blanc til Montrachet og i underkant av 30 røde viner. I tillegg til å produsere vin fra egne vinmarker, kjøper Girardin også inn druer fra ulike appellasjoner. Girardin produserer vin fra så godt som hele Burgund. Det kjøpte druematerialet behandles og vinifiseres på lik linje med druene fra egne eide vinmarker. Totalt sett produseres vin fra rundt regnet 60 appellasjoner, og samlet produksjon i dag ligger på ca. 500 000 flasker vin. Virksomheten drives siden midten av 1990-tallet fra nye produksjonsfasiliterer i utkanten av kommunen Meursault, noen få kilometer syd for Beaune.

Vinstilen hos Girardin er moderne, aromatisk åpen, fruktig og terroirtypisk samtidig som vinene utvikler seg langsomt og lagrer godt. Det nedlegges mye arbeid for at hver enkelt vin skal få et mest mulig genuint terroirtypisk uttrykk snarere enn en generell produsentkarakter, noe som kan være en fare når mange ulike viner produseres av samme produsent på tilnærmet samme tekniske måte. Girardin er nøye med at hver enkelt vin får en særskilt behandling gitt druematerialets muligheter og begrensninger. Det forhold at tiden hver enkelt vin gjærer og modnes på barriques har gått ned i de senere årene, bidrar ytterligere til å forsterke forskjellene mellom de ulike jordsmonnene og vinene.

Gjennom historien har Vincent testet ut en rekke ulike moderne vinifikasjonsteknikker, men for rundt ti år siden konkluderte han med at det enkle var det beste når målet var å skape mest mulig terroirdrevne og komplekse viner – med andre ord, minst mulig inngripen i vinifikasjonen. Vinene lages derfor på tradisjonelt vis med spontanfermentering og lang modning med bunnfallet på eikefat fra de beste skogene i Frankrike. Andelen ny eik holdes så lav som mulig, og månekalenderen følges i alle deler av vinifikasjonen.

I 2012 valgte Girardin å selge vinhuset til sin forretningspartner gjennom lang tid, Jean-Pierre Nié, ettersom hans egen helse ikke lenger var på topp og ingen av barna ønsket å ta over virksomheten. De ni personene som jobber på vingården er imidlertid de samme, og ønologen Eric Germain, som har vært Vincents høyre hånd siden begynnelsen av 2000-tallet, tar stadig vinene til nye høyder. Eric kjenner hver eneste parsell som sin egen bukselomme, og det er hans personlige touch som sørger for husets rene, finessepregede og livlige vinstil med perfekt balanse mellom smaksrikdom og eleganse.

Detaljer

Dato:
mars 29
Tid
19:00 - 23:00
Kostnad:
kr. 995,
Hjemmeside:
http://www.gaffelogkaraffel.no

Sted

Gaffel & Karaffel
Øvre Holmegate 20
Stavanger, 4006